Ons verhaal

Landbouw en natuur in harmonie met omgeving, mens en dier.

Waar staat het bolhuis voor?

Het Bolhuis is een plek om je te verbinden met de natuur. 
Natuur eten
Op het Bolhuis kan je hoeveproducten kopen die met liefde voor de dieren en de aarde zijn gemaakt. Met onze producten eet je gezond, draag je bij aan dierenwelzijn en zorg je voor de aarde. Wij produceren niet alleen biologisch vlees maar ook natuur. 
Natuur beleven
Je kan op het Bolhuis terecht om de natuur te beleven. Dat kan via een hoevevakantie, het yoga- en paardrijweekend, een wandeling met een ezel of een paard voor één of meerdere dagen, een wolworkshop, een mantra-avond, ....
Natuur creëren
Kurt is expert landbouw en natuur. Met Natuurboerderij Het Bolhuis bewijst hij dat landbouw en natuur perfect samengaan en elkaar versterken. Wil je ook de vruchten plukken van zijn expertise als boer en consultant? Dan kan hij je helpen met advies en projectbegeleiding. 

Historiek

Op de plek van onze boerderij, Het Bolhuis, wordt er reeds meer dan 500 jaar geboerd. De naam Het Bolhuis is ook al zo oud, net als de naam van het Bolhuiskapelleke bovenaan onze boerderij. 
Zo'n twintig jaar geleden nam Kurt de boerderij over van de schoonouders van zijn broer, Jef en Rosa. Zij komen soms nog eens langs om te kijken hoe het gaat. De koeien die we van hen overnamen zijn er niet meer. Maar we zetten de traditie van de Kempische roodbontkoe verder. Wij houden het lokaal dubbeldoelras in stand. 
Daarnaast kweken we voskopschapen en Kempische kippen. 

Wie zijn we?

Wij zijn Kurt en Jozefien, boer en boerin van het Bolhuis.
Kurt is vooral de boer, bezig met het fokken van de dieren, produceren van hooi en voordroog voor de winter, zorgen voor de natuur in de natuurgebieden waar onze dieren grazen. Hij is ook expert landbouw en natuur en geeft advies als consultant voor projecten waar boeren zorgen voor natuur. Hij zorgt ervoor dat jullie veilig op stap kunnen met een ezel en dat jullie bagage mooi klaarstaat op de kampplek. 
Jozefien houdt van yoga, wol en paarden. Je kan bij haar terecht voor een paardrijtocht, een wolworkshop, het yoga- en paardrijweekend. 
Samen zingen we iedere eerste zaterdag van de maand mantra's rond het kampvuur en trainen we Ijslandse paarden. 
 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang je graag het laatste nieuws over hoeveproducten of belevenissen bij het Bolhuis in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Het Bolhuis

Meer weten over het bolhuis?

Wil je meer weten over het Bolhuis of heb je nog bijkomende vragen?